Komst nieuwe HAIO

Vanaf 1/04/2024 verwelkomen wij een nieuwe Huisarts in opleiding in onze praktijk: Dr. Thaddee Ding.

"De aankomende anderhalf jaar zal ik deel uitmaken van het team om het laatste stadium van mijn opleiding tot volwaardig huisarts succesvol af te ronden. Eerder heb ik mijn basisopleiding tot arts voltooid aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vervolgens ben ik begonnen als huisarts in opleiding in de groepspraktijk De Branderij (Diest) en heb ik ervaring opgedaan op de spoedgevallendienst van AZ Sint-Maria Halle.

Als toekomstig huisarts koester ik een visie die rust op wetenschappelijke fundamenten, waarbij ik streef naar het bieden van hoogwaardige zorg met oog voor zowel fysieke, mentale als sociale aspecten van de gezondheid. Bovendien zet ik mij in u doeltreffend te begeleiden, zodat u zelfbewust het beheer van uw gezondheid in eigen handen kunt nemen.

Tot binnenkort!

Dr Thaddee Ding"

Een nieuwe HAIO betekent ook afscheid nemen van de vorige. Wij willen dan ook Dr. Geertrui Van Diest hartelijk bedanken voor haar inzet en goede zorg. Wij wensen haar veel succes met haar verdere loopbaan.

Afwezigheid dr. Anouk

Dr. Anouk Smeets is bevallen van de tweeling, maar zal nog een tijdje afwezig zijn in onze praktijk.

Zij geniet van pampers, voedingen en slaapjes t.e.m. 30 juni 2024. Die periode zal zij vervangen worden door dr. Ludo Goossens.

Voorschriftenbeleid

Het viel u al eerder op dat voorschrijven tegenwoordig elektronisch gebeurt. De arts schrijft geen dozijn pennen meer leeg en geeft geen briefjes meer mee. Dat wil niet zeggen dat voorschrijven geen tijd en verantwoordelijkheid vergt.

Eerder al gaven wij aan dat voorschrijven bij een consultatie hoort en niet bij een bezoekje in de gang of een telefoontje. De telefoondrukte die onze praktijk overspoelt is enorm. Ik moet u niet vertellen dat dat niet aangenaam is voor zowel de dokter als zijn patiƫnt op dat moment.

We willen dan ook nog eens met aandrang vragen NIET te bellen voor voorschriften. Het is van belang dat u tijdig een afspraak maakt en voorschriften tijdens een consultatie vraagt wanneer de arts u kan onderzoeken. Wij bekijken samen met u, afhankelijk van uw ziektebeeld, wanneer een nieuw consult nodig is en geven u tot dan de nodige voorschriften mee. Ook bij medicatie voor de bloeddruk en cholesterol is dit nodig!